Kategorier

TilbudUdstillingsmodellerStolebussens produkter

Otiumstolen til den lille stue – hvad skal du være opmærksom på?

Når alderen stiger, bliver der ofte skruet ned for antallet af kvadratmeter i boligen. Det betyder, at mange ældre har en mindre stue, hvor der skal tænkes lidt mere over indretningen for at få plads til det hele.

En god og hyggelig stue skal gerne have ekstra siddepladser til venner og familie. Derudover er det rart med en særligt komfortabel lænestol, når husets beboere skal slappe af med en god bog eller en film i fjernsynet.

Otiumstolen er netop det. En særdeles behagelig stol med praktiske funktioner, som du ikke finder i en almindelig lænestol. Den går også under navne som funktionsstol og hvilestol. Kært barn har mange navne, men det dækker alt sammen over det samme; en komfortabel stol der passer perfekt til seniorlivets afslappede hverdag.

En otiumstol er desuden ekstra praktisk til seniorer eller personer med nedsat fysisk funktionsevne, men eftersom netop denne gruppe ofte har begrænset plads i hjemmet, kan det være en udfordring at få plads til en større stol.

Skal stolen stå i en lille stue, kan det være en god idé at gå efter en model, der er smal og let i udtrykket. Du kan med fordel holde øje med stolebenene og prioritere de stole, der har høje, smalle ben. Tykke, korte stoleben gør stolen mere tung og kompakt at se på, mens smalle ben giver en følelse af luft og lys.

Det er også en god idé at vælge lyse farver både til ben og polstring. Mørke nuancer som eksempelvis koksgrå, mørkebrun eller sort får stolen til at fylde unødvendigt meget i rummet, hvorimod lyse nuancer som eksempelvis æggeskal, beige og sart rosa bidrager til et let og luftigt udtryk.

Valg af funktioner

Otiumstole fås i et utal af varianter. Der er selvfølgelig forskel på design og æstetik, men også i selve funktionaliteten. Her kan du vælge at gå efter en simpel stol med mobilt ryglæn, der kan tilpasses og lænes tilbage, eller du kan vælge en mere støttende stol med detaljer som vippefunktion eller sædeløft.

Er du gangbesværet eller mangler fysisk styrke, kan du have god gavn af en otiumstol med sædeløft. Her slipper du for den anstrengelse, det kan være at komme op eller ned, fordi stolen hjælper dig med at øge vinklen i dine knæ. Det gør, at du ikke skal bruge så mange kræfter og dermed ikke behøver gentagne forsøg før det lykkes.

Er du usikker på, hvilken stol der er den rette for dig, er du altid velkommen til at kigge forbi et af vores showrooms. Og har du svært ved at komme rundt, kan vi i stedet komme til dig – vi har nemlig en stolebus.

FAQ DATA

Er det muligt at tilpasse designet på min otiumstol?

Ja, du kan tilpasse både stel og polstring på de fleste modeller, så du kan få en otiumstol, der passer til det resterende møblement.

Er otiumstole gode til folk med dårlig ryg?

Otiumstole er designet til at give bedst mulig ergonomi og komfort. De giver således god støtte til både ryg og lænd.

Fylder stole med sædeløft ekstra meget?

Nej, det gør de ikke. Lyftefunktionen er skyult under sædet og påvirker ikke størrelsen på stolen.

Categories: Fordele
Specialister
Specialister

Vi er specialister i stole og god ergonomi.

Største udvalg
Største udvalg

Danmarks største udvalg af seniorstole.

AAA certificeret
AAA certificeret

Certificeret for kreditværdighed.

Billig fragt
Billig fragt

Vi tilbyder billig fragt på alle stole.

Loading...